12.2.2008

Samettinen pinaattidippi

Lähes kaikissa amerikkalaisissa juhlissa, joissa olen ollut, on tarjoiltu pinaattidippiä. Olen koukussa ja teen sitä nyt kotonakin arkipäivällisen alkupaloiksi tai lauantai-illan ratoksi. Sitä riittää useammaksi päiväksi.

1 tl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä, pilkottuna
1/4 tl suolaa
Noin 300 g tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia)
Hieman vajaa 1 dl tuorejuustoa (esim. Philadelphia), huoneenlämpöisenä
Ripaus mustapippuria
Hieman vajaa 1 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl raastettua Parmesan-juustoa

Kuumennna öljy pannussa keskilämmöllä. Paista valkosipulia noin minuutin verran, varo polttamasta sitä. Lisää suola sekä pinaatti ja paista kolmisen minuuttia.

Laita pinaattiseos siivilään ja painele enin kosteus pois. Kaada sen jälkeen pinaattiseos, basilika, tuorejuusto ja pippuri tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi. Sauvasekoitin käy tarkoitukseen myös hyvin.

Lusikoi seos kulhoon. Lisää jogurtti ja parmesan. Sekoita ja jäähdytä. Tarjoa tuorevihannespalojen ja maissilastujen kera.

Ei kommentteja: