25.9.2008

Iltapalaa linsseistä



Tiedätte varmaan tilanteen, jossa iltapalaa olisi saatava ja nopeasti, mutta kaapeissa ei tunnu olevan kertakaikkiaan mitään. Meiltä kaapista löytyy kuitenkin useimmiten linssejä, mausteita ja ruisjauhoja, ja paljon muuta ei tähän reseptiin tarvitakaan. Ruischapatit ovat versio intialaisista chapateista, jotka paistetaan kuivalla pannulla. Leivät voi siis tehdä yhtä hyvin vehnäjauhosta, mutta kokeilin tässä hieman terveellisempää ruisversiota.

Linssihöystö kahdelle

1 dl punaisia linssejä
n. 2.5 dl vettä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2-3 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
kourallinen lehtipersiljaa

Kuullota silputtu valkosipuli ja sipuli. Lisää mausteet ja linssit ja pyörittele niitä hetki kattilassa. Lisää vesi ja keitä linssejä, kunnes ne ovat pehmeitä (n. 10 minuuttia). Mitä kauemmin jaksat antaa muhennoksen hautua, sitä maukkaampaa se on. Lisää lopuksi vielä persilja.

Ruischapatit (2 isoa mutta ohutta)

1 dl ruisjauhoja
sopivasti vettä
ripaus suolaa

Lisää ruisjauhoihin ja suolaan sen verran vettä että saat taikinamaisen massan. Kaulitse tai painele jauhoisilla käsillä taikina kahdeksi ohueksi kiekoksi (Ajattele karjalanpiirakoita. Ruistaikina on hajoavaa mutta kaulimista voi kokeilla myös tuorekelmun sisällä). Paista kuumalla, kuivalla pannulla molemmilta puolilta. Leipä alkaa kupruilla kypsyessään.

Ei kommentteja: