31.10.2008

Paistettua halloumijuustoa ja avocadoriisiä ja siitä seuranneita seikkailuja



Halloumi ja avocado kuuluvat hemmotteluruokiini, ja tässä avocadon kermaisuus ja halloumin suolaisuus yhdistyvät ihastuttavasti. Käytin ruokaan täysjyväriisiä, joka on mielestäni tavallista maukkaampaa ja antaa annokselle selkärangan. Riisin sekaan voi sekoittaa tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa maun mukaan. Miksei molempiakin. Avocado kannattaa sekoittaa vasta valmiiseen annokseen, ei siis kerralla koko kattilalliseen kuumaa riisiä, koska se tummenee nopeasti.

Halloumia ja avocadoriisiä (2 annosta)

paketti halloumijuustoa
keitettyä (täysjyvä)riisiä
avocado
tuoretta korianteria ja/tai lehtipersiljaa

Keistä riisi ohjeen mukaan. Paista halloumi kuivalla pannulla ruskeaksi molemmilta puolilta. Pilko avocado ja sekoita se hieman jäähtyneeseen riisiin. Lisää riisiin vielä korianteri/persilja.


Tämä ohje poiki vielä tofuvariaation. Halloumin sijaan paistoin pannulla 1/2 teelusikallista tuoretta raastettua inkivääriä, 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä ja suuriksi litteiksi paloiksi leikattua tofua. Kun tofu ruskistui molemmilta puolilta, lisäsin noin 2 ruokalusikallista japanilaista riisiviiniä ja noin 4 ruokalusikallista soijakastiketta. Tarjoile tämäkin avocadoriisin kera. Ohje on kahdelle.


Tofuvariaatio innosti puolestaan kokeilemaan tofun ja avocadon yhdistämistä, ja syntyi seuraava resepti:

Tofua, pinaattia ja avocadoa

paketti tofua
pussillinen tuoretta pinaattia
avocado
1-1½ tl tuoretta raastettua inkivääriä
n. 2 rkl seesaminsiemeniä
soijakastiketta

Leikkaa tofu kuutioiksi ja laita se kulhoon. Lisää joukkoon 1/2 teelusikallista tuoretta inkivääriä ja reilu loraus soijakastiketta sekä vettä niin että tofu peittyy. Anna marinoitua jonkin aikaa ja sekoittele välillä. Älä heitä marinointilientä pois!

Ryöppää pinaatti eli keitä sitä pari minuuttia pienessä määrässä vettä. Kaada vesi pois ja purista vielä liika vesi pinaatista.

Paista pannulla 1/2-1 teelusikallista tuoretta inkivääriä, seesaminsiemenet ja tofupalat, kunnes tofu on ruskistunut molemmilta puolilta. Lisää hieman tofun marinointilientä, ryöpätty pinaatti ja soijakastiketta, jos maku vaatii. Ota pannu liedeltä, siirrä seos tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon paloiteltu avocado. Avocado saattaa tummentua, jos seos on hyvin kuumaa, mutta maku ei siitä kärsi.

1 kommentti:

Sirpa Kaajakari kirjoitti...

No olipas seikkailu! Ihan jännityksellä luin, mitä seuraavaksi tapahtuukaan ja harmitti kun tarina päättyi. :) Täällä missä asumme ei myydä halloumia, olen siitä hyvin katkera. Tofua sentään on. Lähiseudun kreikkalaisessa ravintolassa tarjoillaan muuten kyllä halloumin tyyppistä juustoa, täytyypä kysyä mistä se on peräisin.

Kiitos herkullisen oloisista resepteistä.