13.10.2011

Yrttinen keitto kaalista, kanasta ja sienistä

Siirryttyäni viljattomalle dieetille, olen alkanut syödä aamuisin viljatonta mysliä tai ihan kuumaa keittoa. Olin ennen kasvissyöjä, mutta perheemme ruokayliherkkyyksien takia olen sen verran tiukalla dieetillä (imeväiseni vuoksi), että olen alkanut syödä myös luomulihaa. Valmistan usein isoja kattilallisia ruokaa ja pakastan tai laitan jääkaappiin siitä valmiita annospakkauksia. Kun paistan kanan uunissa, paahdan samalla myös juureksia (pyörittelen niitä oliiviöljyssä, rosmariinissa ja suolassa, kanaan laitan samaa öljyseosta ja lisäksi valkosipulia ja paistan kaikkea pari tuntia 175 asteessa).

Kanasta teen seuraavaksi yleensä myös keittoa keittämällä rippeistä kanaliemen ja lisäämällä sinne pilkottua lehtikaalia, siitakesieniä, tuoretta rosmariinia ja korianteria sekä joskus lisäksi vielä kananpaloja. Lehtikaalin sijaan ja lisäksi käy valkokaali ja esimerkiksi punajuuren tai nauriin naatit. Lisäksi suolaa ja pippuria, sen kummempaa reseptiä ei tarvitakaan. :) Lämmitän tätä aamiaiseksi, syön haarukalla ja juon liemen. Liemi on erityisen ravinteikas, jos kanan luita on keittänyt kauan lientä varten. Joskus lisään keittoon vielä elävän ravinnon merilevänuudeleita.

Ei kommentteja: